torstai 23. kesäkuuta 2011

Rainy Forrester

Ennen kattelin iha mehuissaa jotai avaraa luontoo ja siin näytettii sademetsää ja oli vaa sillee et iha hiton hienot mestat ja nyt viime viikonloppuna mie olin siel. Siis olin ja en vaihtais sekunttiikaa. Aivan mahtava paikka ja reissu. Lähettii Manausiin ja heti alkuun vähä zombailtiin lentokentäl, siis Manausin, ku piti mennä keskustaa ja taksi ois maksanu iha hitost ja yks tyyppiki tuli vaa jauhaa et tulkaa mei hostellii plää plää. Luettii, et siel on paljo huijareit ja et ne tulee tarjoo kaiken maailman juttui jo lentokentäl ja myö siis ignoorattii se ukkeli iha täysi. Siit sit lähettii bussil ku se ei maksanu ku pari realii. Emmie ny täst jaksa jauhaa enempää ku sademetsä ois mielenkiintosempaa, viu? Se vaa et ne ukkelit vissii stalkkas meit ja koko aja tarjos niitte hostellii. Meinas mennä käpy.

Loppujen lopuksi päästiin Amazonridersien toimistolle ja siellä pystyttii nukkuu. La-aamuna lähdettii kohti seikkailua. Meiän lisäks lähti yks kalifornialainen pariskunta ja ne oli nii stereotyyppiamerikkalaisii jo nimist lähtien, mut mukavii tyyppei. Saadaa niilt sit lisää kuvia. Niil oli kunno hifijärkkäri. Mut nii siitä seikkailu alko. Paljon venematkailuu ja sit vähä pakun kyyis. Ekal venetripil nähtii jokien kohtaaminen, jossa siis jokien vedet sekottuu ja joo joo täs on kuva...











Siinä kun Amazonia pitkin huristeltiin nii fiilis oli ihan kuin jostai National Geographicist mut se ero vaa se oli totta. Veneellä mentiin siis koko ajan siellä ja oli kyllä takahalkeema hellänä reissun jälkeen. Se oli jännä, kun siellä joki on tavallaan tie ja talot ovat sen varrella, jopa kaupatkin. Ihmisillä on veneet autojen sijaan.











Siitä päästii meiän lodgelle ja siellä olimme ekan yön. Laittelen nyt iha random-järjestyksessä juttua mitä tehtiin ja mitä nähtiin yms. Eka yö oltiin siis siellä lodgessa ja toinen oltii sademetsässä. Meillä oli iha paras opas. Sen nimi oli joku Raimundo ja sitä sanottii ramboks ! Loistotyyppi. Ei iha kuka tahansa kiipee 20m puuhu ja hae meille laiskiaist. Rambo on ollu Brasilian armeijas joku kunno rambo ja ollu 3kk viidakos pelkil sytkäril ja machetel. Iha loistava äijä. Ja ehkä maailman siistein eläin on laiskiainen.


Siinä se on meiän kuskin ottees. Rassu putos iha lopus veteen mut ei ollu moksiskaa. Siks se on märkä. Sil oli sylis pentu. Se vaa hymyili hitaasti. Iha oikeest. Siis nyt ymmärrän miks sitä sanotaa laiskiaiseks. Se on oikeest nii hidas liikkeissää. Se vaa hymyilee ja nauttii möllötyksest.


Siin se pikkunen ressukka. Haha noi oli nii rankkoi. Ihan mahtavii tyyppei.









Nyt kun aiemmin jauhoin, et oli erilaist kalastaminen, ni nyt se oli iha älykivaa. Myö käytiin kalastaa pirajoita. Rambo sano vaa et siit vaa onget kätee ja sit ku puree ni kolmannen nopee veto ja se on siin. Hauskaa, ku yleensä pitää olla hiljaa jne. ettei kalat säikähä ni täs se on päivastoi. Heti se vaa hakkas vetee ongel kunnol. Mikäs siin. Ekas paikas saatii vissii viis pirajaa. Tokast ei mitää ja kolmas oliki sit iha rahasampo. Vedettii lähemmäks 30 ja mie vetäsin isoimman! Hehe rapala konkkaa!


Siinä jännityksen multihuipentuma. Milloin nappaa.


Piranha grande. Siinä se on. Kaikkien aikojen isoin piraja. Ainakin miun mielest.









Sunnuntaina ennekuin alkoi yöpyminen sademetsän rikkaiden äänien tuudittamina menimme spottailemaan kaimaaneja. Ne ovat sukua alligaattoreille, mutta hieman pienempiä, ei kaimoja. Fiilis oli aika mieletön, kun vedetään pilkkopimeässä veneellä ja aletaan taskulampuilla etsimään kaimaaneja. Niiden silmät kiiluu, kun valo osuu niihin. Siksi kuulemma, koska olin vissii ainut, joka ei nähnyt kiiltäviä silmäpareja. Siellä hissukseen etsittiin ja yhtäkkiä rambo meni vaa sinne pimeään veteen hakemaan yhden. Ja näin meidän paatissa oli kaimaani, pikkuinen kaimaani.



Siinä se on. Vahva veitikka. Siit lähti semmonen karu kvaa kvaa ääni ja se kyl osas rimpuillakki. Ja joo oon ihan selvinpäin kyllä.









Siellä ku spottailtii kaimaaneja niin siellä oli tosi paljon tulikärpäsiä. "Just like fireflies in the niiiight" lauloi Technicolour. Neki on tainnu olla siel ku tommosen idean vetässy.

Oivoi kuvia olisi miljoonia, mutta ei jaksa laittaa ku on sen verran iso prosessi. Delfiinejä nähtiin vähä kauempaa ja paljon lintuja ja muutamat apinat hyppeli puissa. Siis kaikki oli niin mahtavaa. En kyllä suosittele araknofobeille, koska hämähäkkejä siellä oli miljuunia. Kuten tämmöisiä...


Siinä semmone erittäin myrkyllinen karvahyyppä.




Vähän venemaisemaa. Tykkäsin iha sikan näist maisemist.



Siinä vähä vaikeempaa maastoo. Rambo kärppänä siinä edessä. Siis se paikka oli kuin tulviva viidakko. Maata siellä ei paljon näkyny.


Tommosessa setissä nukuttiin. Ja joo se on Eurokangas - kaikki elämäsi kankaat -muovipussi. Vois hakee vähä sponssirahoi. Oli kyl mielenkiintoist nukkuu, ku niin paljon kaikkee linnunlauluu, hyönteisten kitinää, yms.


Siinä vielä yks duude.








Voisin kertoa monen monta tarinaa, mut ei jaksa kirjottaa. Kerrotaa lisää ku nähää... Oli kaikenlaisii lääkekasvei, liianeil heilumist, puista monia tarinoita yms... Mut nyt saatte tyytyy näihin. Ainii eka asia, mikä tuli mielee ku näin ekaa kertaa Amazonin lentokoneest, oli et iha ku Suomi, jossa viemärit tulvii. Se antaa varmast hyvän kuvan.

Tänään luovutettiin kämppä ja nyt hengaillaa toimistol tää ilta. Lento Rioon lähtee 2:40 ja Suomi kutsuu sitten 28.6. Seuraava setti tuleekin sitten jo Suomest yhyy... Mut nyt ei muuta moikka.

1 kommentti: